Je partner en zorgverleners

Je partner en doula

Heb je een partner? Dan is en blijft deze heel belangrijk tijdens de bevalling. De doula neemt de rol van je partner niet over.

Sterker nog: ze kan juist je partner helpen door aanwijzingen te geven hoe zijn of haar bevallende vrouw kan worden ondersteund. Als je partner vragen heeft tijdens de bevalling, kan de doula helpen die te beantwoorden. Of als er bijvoorbeeld beslissingen moeten worden genomen, kan de doula je partner ondersteunen door extra uitleg te geven en mee te denken.

Je verloskundige, gynaecoloog en doula

De verloskundige / gynaecoloog is medisch verantwoordelijk voor alles rondom je bevalling. Daar mengt de doula zich niet in. Ze kan wel helpen om de opties en beslissingen aan jou en je partner uit te leggen, zodat je goed kan volgen wat er allemaal gebeurt.

Ook voor de verloskundige kan het prettig zijn dat een doula bij de bevallende vrouw blijft als zij naar een andere bevallende vrouw moet. En zij weten ook dat een doula snel aan de bel trekt als er extra hulp nodig is.

Beval je in het ziekenhuis? Daar wisselt het personeel van dienst maar je doula nooit. Die blijft bij je van begin tot eind.

Kraamverzorgster en doula

Tijdens je kraamdagen helpt je kraamverzorgster bij de verzorging van je baby.

En zij  houdt naast de verloskundige, jouw gezondheid en herstel in de gaten.

Je doula is altijd bereikbaar voor het geval je nog vragen hebt over je bevalling, je even van je af wilt praten of wanneer je bijvoorbeeld nog angsten of onzekerheden hebt rondom het ouderschap die je wilt bespreken.