Over Sonja

Met hoofd, hart en handen werk ik als doula & docent relaxed bevallen en als gastdocent op de doula opleiding Utrecht.

Vrouwen en hun partners ondersteunen in de zwangerschap en bevalling om een zo goed mogelijke start te maken in de maatschappij, dat is waar ik voor sta.
 
We hebben allemaal een grote kracht in onszelf  en als je die (her) ontdekt,  is dit een enorme verrijking. 

De kracht die leidend is, is mijn hart.  Mijn hoofd en handen dienen het.

Ik sta stil bij alles wat zich aandient bij jou en je partner en maak daar ruimte voor.

Ik begeleid ouders die voor het eerst ouders worden, ouders die een eerdere traumatische bevalervaring hebben gehad, ouders waarbij het welkom heten en afscheid nemen van hun kindje samenvalt, ouders die het dit keer anders willen doen omdat ze beseffen dat er meer mogelijk is.

Mijn handen zijn zacht en sterk, strekken uit, en als jij dat wilt raken ze aan, op aanwijzingen van jou en mijn hart.  Ze kunnen ze je ondersteunen, je tegendruk in je rug geven tijdens weeën of je partner laten zien hoe je dit moet doen, je haar van je gezicht halen, je voeten masseren.  Ze zijn altijd binnen jouw handbereik, om stevigheid om je heen te voelen, om te voelen dat je niet alleen bent. 

Met hoofd en hart beantwoord ik vragen over zwanger zijn en bevallen, en vaak zal ik daarbij doorverwijzen naar je verloskundige of gynaecoloog. Zij hebben hiervoor een lange studie gevolgd en de meeste kennis ervan.

Bevallen is iets wat je als vrouw meestal kunt, ook al heb je het nog nooit gedaan. Je hebt de kennis en kracht in je.  Daarom heen kun je zelf je verloskundige, gynaecoloog en doula kiezen om je te ondersteunen.  Soms is er hulp van de medici nodig.

Ik begeleid geen bevallingen zonder verloskundige of gynaecoloog.

Met mijn hart als kompas verbind ik me als jij en je partner ervoor open staan,  erom vragen en wij klikken met elkaar. Dan ben ik jullie doula.

Zelf moeder

Yes, ik ben zo blij om ook moeder te zijn. 
Over de geboorte van onze dochter schreef ik dit blog en over onze zoon, deze.

Inmiddels zijn zij 14 en 15 jaar en met hen en mijn man woon ik in Dedemsvaart.  Mijn stiefdochter van 23 heeft dit jaar het nest verlaten, is getrouwd en woont samen.

Dit krijg je als je mij inschakelt

Je voelt je gehoord en gezien.

Je voelt je eigen kracht en zacht.

Ongekende en neutrale info.

Continue mentale en emotionele ondersteuning bij je hele bevalling. 

Alle tijd en oprechte persoonlijke aandacht.

Wat ouders hiervan vinden, lees je hier.

Wil je meer weten?

Lees dan verder op deze website of neem vrijblijvend contact met me op. 

 

Liefs,

Sonja

Gevolgde opleidingen en cursussen