Je pasgeboren kindje.

Welkom heten.
Ontmoeten. 
Laten gaan.

Het is een verdrietige en vaak ook traumatische ervaring wanneer je dit overkomt. Je valt in stukken uiteen terwijl er van alles op je afkomt en geregeld 'moet' worden.

En het is zo verdrietig en overweldigend dat soms vergeten wordt dat er, misschien komt dit raar bij je over, naast het immense verdriet ook een vorm van 'geluk' zijn. 

Je voelt je kindje in je buik, je gaat bevallen, je kindje ontmoeten, kennismaken, verwelkomen, hoe kort hij of zij ook maar bij je is. Niet alleen je kindje wordt geboren maar ook jij als moeder. 
Je partner wordt vader, jullie ouders opa en oma. En misschien heb je al kinderen die grote zus of broer worden, heb je zelf zussen en broers die oom en tante worden.

Het kan zijn dat je pasgeboren kindje nog even leeft. In deze tijd samen, kun je je kindje welkom heten, kennismaken, van elkaar genieten.
Het kan zijn dat je kindje in je buik of tijdens je bevalling overlijdt. Ook dan kan er daarna ruimte zijn voor elkaar ontmoeten en ontdekken. Het afscheid nemen komt wanneer de tijd daar is. 

Verdriet en een vorm van geluk naast en door elkaar, alles tezamen in liefde. Het wil en mag er allemaal zijn.

Er is veel mogelijk om de zorg rondom je kindje en bevalling voor te bereiden en het afscheid nemen. En soms heb je daarvoor maar kort de tijd. Als doula kan ik je info geven over wat er mogelijk is. 

Samen zoeken we naar de steun en zorg die jij nodigt hebt.


Door een teaching van de Britse vroedvrouw en specialist rouw in het kraambed, Sally Kelly, is mijn bewustwording  over het proces bij verlies in de zwangerschap, baring of kraambed vergroot. 
Ik wist meteen: dit is waar ik als doula ook met hart, hoofd en handen naast mag en kan staan en mij verder in wil laten scholen.

Als doula heb ik ervaring met de zachte watermethode die je kan helpen om je pasgeboren overleden kindje mooi te houden tot de begrafenis of crematie.
Deze site geeft je informatie en laat foto's ervan zien.

http://www.watermethode.nl/Wil je meer weten?
Neem gerust contact+31625471612 met me op.